Herma återvinner – och vinner resurser

Thomas Baumgärtner

Thomas Baumgärtner, vd på Herma.

Herma sparar resurser genom att återvinna silikonbaserad release liner för etiketter. – På grund av en extrem efterfrågan i Asien, särskilt Kina, och fortsatt tillväxt i Europa står vi inför brist på resurser, säger Hermas vd Thomas Baumgärtner. 

Etikettillverkaren Herma främjar klimatet genom deltagande i miljöorganisationen Cycle4Greens återvinningsprogram för silikonbaserad liner. Under 2017 sparade företaget hela 217 ton återvunnen liner, vilket i koldioxid motsvarar 438 ton.

– Genom att delta i ett återvinningsprogram bidrar vi, inte bara till ett viktigt bidrag till att bevara miljön utan vi motverkar också en del av den nuvarande resursbristen. På grund av en extrem efterfrågan i Asien, särskilt Kina, och fortsatt tillväxt i Europa står vi inför brist på resurser, bland annat på papper, säger Hermas vd Thomas Baumgärtner i ett pressmeddelande.

En stor mängd silikonbaserad liner används i dag inom livsmedelsindustrin och logistik. Trots att materialet i de flesta fall ses som avfall, menar Herma att det är idealiskt att

Företaget Herma i Stuttgart producerar bland annat självhäftande etiketter.

återvinna. Linern som Herma återvunnit omvandlas hos den österrikiska pappersproducenten Lenzing till ny liner.

– I framtiden måste vi vara beredda på att resurserna minskar. Därför uppmanar jag alla etikettillverkare och användare att delta i Cycle4Greens initiativ för återvinning. Det är värt det, inte bara för klimatet utan också för att begränsa prisökningen på råmaterial, säger Thomas Baumgärtner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: