Flexopress drog blickarna till sig

Över 400 förpackningskonverterare och leverantörer var på plats i Bobst kompetenscenter i tyska Bielefeld. Och det var senaste flexopressen 20SEVEN CI med dess utökade färgrymd som var huvudattraktionen.

Maskintillverkaren Bobst har haft öppet hus i sitt kompetenscenter Bobst Bielefeld. Den stora attraktionen var flexopressen 20SEVEN CI som visades upp för över 400 förpackningskonverterare och leverantörer under parollen ”20SEVEN – We make it happen”. Den mellanstora flexopressen med åtta färger är speciellt anpassad för att kunna trycka med ett utökat färgomfång – sju färger. Enligt tillverkaren är den rullmatade maskinens kvaliteter lämpade för bland annat marknadsföring och utskrifter av kortare serier.

Efter maskingenomgången deltog varumärkesägare, processpecialister och konverterare i en paneldiskussion för att prata om tryckprocessen sett ur olika perspektiv.

Den nya modellen liknar i stort sett den äldre modellen 20SIX gällande tekniska specifikationer som exempelvis banbredd och hastighet. Det som skiljer modellerna åt är framför allt att 20SEVEN är tekniskt anpassad för att fungera optimalt med ett utökat färgomfång. Under eventet  lades fokus på att visa hur tryckprocessen går till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: