Studenter till final i förpackningstävling

Linneá Danielsson tävlar i Stora Ensos tävling med sin müsliförpackning The müsli whale.

Det vankas final för två studenter vid Brobygrafiska som tävlar i Stora Ensos förpackningstävling. Temat – att skapa matförpackningar till barn.

Re:create packaging är en förpackningstävling som anordnas av Stora Enso. Två av Brobygrafiskas studerande, Linnéa Danielsson och Marie Falk, har slagit sig in bland de tolv bästa bidragen. Totalt inkom närmare 180 bidrag till tävlingen. Finalen avgörs i Madrid och går av stapeln 17 maj. Första pris är 5000 euro.

Marie Falk tävlar med sin reseförpackning Save the trip!

Linnéa Danielsson har skapat en müsliförpackning vid namn: The müsli whale. En förpackning i form av en val som är tänkt att förenkla vardagen vid frukostbordet.

Marie Falk har skapat en reseförpackning – Save the trip! En allt-i-ett lösning där både nyttig mat och billekar får plats. Dessutom tar den liten plats i soporna när den väl ska slängas.

Brobygrafiska är en teknik- och designskola i Sunne, Värmland, som erbjuder yrkesutbildningar.

Här ses de tolv finalbidragen samlade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Digitaltryckt wellpapp i fokus på Fespa

Fler än 700 utställare är på plats under årets Fespamässa som pågår 15-18 maj i Berlin. Mässan är det ledande eventet inom utskrifter i storformat och en sektion lägger fokus på digitaltryckt wellpapp såsom förpackningar och displayapplikationer.

Publicerat av: 

Forskargrupp stärker kartongen – nu letar de samarbetspartners

Bakteriell nanocellulosa kan bli styrkehöjare i kartong, textilier och plast. Det visar redan försök som gjorts på Umeå universitet.

– Dagens sätt att framställa bakteriell nanocellulosa är dyrt på grund av att metoden är ineffektiv och att tillväxtmediet är dyrt, säger Björn Alriksson.

Publicerat av: