Allians för uv-härdbara bläckfärger

Alliansen mellan de två företagen ska ha fokus på färger för förpackningar.

Tryckfärgsleverantören Siegwerk och tryckpressleverantören Agfa Graphics går samman för att utveckla uv-härdbara bläckfärger för applikationer och förpackningar.  

– Den här överenskommelsen gör att vi flätar samman det bästa av två världar, säger Siegwerks Matthieu Carni.

Det nya kontraktet mellan Agfa Graphics och Siegwerk omfattar bland annat överföring av en lista över varumärkesägare och tillgång till kunskap. Men även immateriella rättigheter och tjänster inom uv-härdbara digitala bläckstråleskrivare för förpacknings- och etikettindustrin.

– Med denna affär tillåter vi Siegwerk att utnyttja vårt starka nätverk med varumärkesägare och utrustningstillverkare såväl som på vår ”know-how” och immateriella rättigheter inom området för uv-härdbara färger för förpackningar, säger Tom Cloots, chef på Agfa Graphics.

Båda företagen kommer att arbeta nära varandra för att säkra att kunderna inte störs vid överlåtelse av affärer. För att stödja en smidig övergång kommer Agfa att fortsätta tillverka åt Siegwerks i ett antal månader. Planen med alliansen är att ta fram nya färger och lacker inom uv-bläck. Dessa kommer sedan att tillverkas i Frankrike och bilda en ny produktportfölj av färger för Siegwerk.

– Samtidigt som vi förlitar oss på Agfas existerande starka samarbete med varumärkestillverkare och tillverkare av skrivarhuvuden, kommer vi kunna erbjuda våra marknadsföringsförpackningar och applikationskunskaper till dessa nya partners, säger Matthieu Carni, chef för affärsenheten av bläckstråleskrivare hos Siegwerk.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Digitaltryckt wellpapp i fokus på Fespa

Fler än 700 utställare är på plats under årets Fespamässa som pågår 15-18 maj i Berlin. Mässan är det ledande eventet inom utskrifter i storformat och en sektion lägger fokus på digitaltryckt wellpapp såsom förpackningar och displayapplikationer.

Publicerat av: 

Forskargrupp stärker kartongen – nu letar de samarbetspartners

Bakteriell nanocellulosa kan bli styrkehöjare i kartong, textilier och plast. Det visar redan försök som gjorts på Umeå universitet.

– Dagens sätt att framställa bakteriell nanocellulosa är dyrt på grund av att metoden är ineffektiv och att tillväxtmediet är dyrt, säger Björn Alriksson.

Publicerat av: