HP stärker upp med digitalpressar för förpackningstryck

Öletiketter tryckta med HP Indigo 6900 Digital Press, i färgen ElectroInk Silver.

HP släpper nya digitalpressar för etikett- och förpackningstryck – en trycker direkt på wellpappskivor i ett pass. 

Under ett av HP Indigos senaste event i Israel lanserades två nya digitaltryckpressar för den kommersiella marknaden. HP Indigo 6900 Digital Press för etiketter och förpackningar, och en digitalpress, HP PageWide C500 Press för tryck direkt på wellpappskivor med bläckstråleteknik i ett pass. Expansionen följer efter det största förpackningsavtalet någonsin mellan HP Indigo och förpackningstillverkaren ePac. Avtalet slöts i mitten av februari och omfattar en beställning av tio nya digitalpressar.

HP Indigo 6900 Digital Press för etiketter.

Enligt tillverkaren har HP Indigo 6900 funktioner för produktion av etiketter anpassade för en rad produkter inom livsmedel, hushåll, kemikalier och läkemedel. Den kan även trycka med HP Indigo ElectroInk, en färg som enbart blir synlig under uv-ljus och används för varumärkesskydd och reklametiketter. Ytterligare en färg som tillkommer heter ElectroInk Silver, vilken ger metalliska effekter. Pressen går också att integrera med en GEM-enhet som möjliggör digital utskrift i ett pass – utsmyckningar som exempelvis hologram, folier, laminering samt taktil effekt med mera.

HP PageWide C500 Press för tryck direkt på wellpappskivor med bläckstråleteknik i ett pass.

Den nya digitala tryckpressen, HP Indigo 12000 HD  har fullt fokus på färg och bild. Enligt HP så tas bildupplösningen till en helt ny nivå och ger skarpare bilder som till och med överträffar offsettryck. Det görs genom ett inbyggt system för B2-format, High Definition Image System, som innehar 48 parallella laserstrålar som ger en rastertäthet upp till 290 linjer per tum.

HP Indigo 12000 HD Digital Press ska förbättra nyanserna i de mer avancerade bilderna.

Förutom skrivarna släpper HP även en hel del nya PrintOS-appar som kan kontrollera statusen i produktionen medan den pågår. Bland annat en OEE-app för automatisk mätning av utrustningseffektiviteten kallad Color Beat. Den används för att säkerställa färgstandarder och en ny version av HP Site Flow för smidigare mottagande av online-ordrar.

Bild som skrivits ut med HP Indigo 12000 HD Digital Press.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Digitaltryckt wellpapp i fokus på Fespa

Fler än 700 utställare är på plats under årets Fespamässa som pågår 15-18 maj i Berlin. Mässan är det ledande eventet inom utskrifter i storformat och en sektion lägger fokus på digitaltryckt wellpapp såsom förpackningar och displayapplikationer.

Publicerat av: 

Forskargrupp stärker kartongen – nu letar de samarbetspartners

Bakteriell nanocellulosa kan bli styrkehöjare i kartong, textilier och plast. Det visar redan försök som gjorts på Umeå universitet.

– Dagens sätt att framställa bakteriell nanocellulosa är dyrt på grund av att metoden är ineffektiv och att tillväxtmediet är dyrt, säger Björn Alriksson.

Publicerat av: