Samlas för att minska matsvinnet

Den 28 februari anordnar fyra aktörer seminariet ”Food Waste Solutions” i Malmö. Ett svar på de trendförfrågningar Packbridge gjort bland sina medlemmar den senaste tiden, där miljö och matsvinn har varit heta ämnen.

Tony Spodnjak från Packbridge är en av organisatörerna för seminariet.

Fyra aktörer, Packbridge, Materials Business Center, Livsmedelsakademin och The Bridge, anordnar tillsammans ett seminarium för att öka medvetenheten om matsvinn och miljövänligare förpackningslösningar.

– Packbridge har valt att gå ihop med tre andra organisationer för att skapa en så bred skara av intressenter som möjligt. Det viktigaste för oss är att deltagarna är människor som vi kan inspirera, men också människor som har något att ge. Det spelar ingen roll om det är en konkurrent eller inte, säger Tony Spodnjak, affärsutveckling- och eventansvarig på Packbridge.

Flera inspiratörer kommer att tala under eventet. Tetra Paks Mats Emanuelsson kommer att prata om olika lösningar för att hantera matsvinn. Mårten Thorslund, grundare av hemsidan Matsvinnet.se, kommer prata om olika strategier för att minska matsvinn. Hannah Michaud, utsedd till årets idealist av danska KEA, är också en av presentatörerna. Hon är grundare till ”The apple girl” som använder äpple för att göra läder.

– Jag skulle säga att alla material är heta i branschen just nu och de håller på att utvecklas och förbättras på olika sätt. Framför allt finns det ett stort intresse för biobaserade plaster och hur dessa kan användas för för ökad miljövinning. I framtiden tror jag på fler smarta kommunikationslösningar som håller koll på materialen genom hela värdekedjan, och förhoppningsvis, tillbaka till där det en gång tillverkades. För detta ser Blockchain väldigt intressant ut, säger Tony Spodnjak.

Läs mer om seminariet här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Digitaltryckt wellpapp i fokus på Fespa

Fler än 700 utställare är på plats under årets Fespamässa som pågår 15-18 maj i Berlin. Mässan är det ledande eventet inom utskrifter i storformat och en sektion lägger fokus på digitaltryckt wellpapp såsom förpackningar och displayapplikationer.

Publicerat av: 

Forskargrupp stärker kartongen – nu letar de samarbetspartners

Bakteriell nanocellulosa kan bli styrkehöjare i kartong, textilier och plast. Det visar redan försök som gjorts på Umeå universitet.

– Dagens sätt att framställa bakteriell nanocellulosa är dyrt på grund av att metoden är ineffektiv och att tillväxtmediet är dyrt, säger Björn Alriksson.

Publicerat av: