De glänste under Flexostars

PUBLICERAD: 1 februari 2018
UPPDATERAD: 24 januari
DS Smith vann bland annat pris för sitt arbete för Hennesseys speciella konjakutgåva till fars dag 2017.

DS Smith tilldelades ett flertal priser under galan Flexostars Awards. Totalt kammade de hem fyra priser, bland annat Golden och Super Flexostars, som anses vara galans finaste priser.  

Flexostars Awards, en tillställning som belönar de allra bästa verken i flexo-utskrift, ägde rum i Saint-Malo den 14 december 2017. Under evenemanget som årligen anordnas av ATF, Association Technique Francaise de Flexographie, delades totalt 31 priser ut. Följande fyra kategorier inkluderades: wellpapp, papper, film och etikett.

DS Smith, global förpackningstillverkare, var en av vinnarna som belönades för sin kompetens inom flexotryck. De mottog Golden Flexostar och Super Flexostar, vilka räknas som de bästa priserna för ett arbete utfört till företaget Barberot. Med sig hem fick de även två bronsutmärkelser i kategorierna preprint och post-print.

Arbetet för Barberot vann bästa pris.
Hennessys specialutgåva av konjak inför fars dag 2017 som vann brons i kategorin preprint.

 

 

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01