Wipack vinner Worldstar

Två konsumentförpackningar från Wipak har presenterats som vinnare i Worldstar Awards 2018.

Wipak hyllas för två förpackningar i matkategorin i Worldstar Awards 2018. Förpackningstillverkaren uppmärksammas för en flexibel förpackning – en klimatneutral stående påse, innehållande salami (Salami sticks). Kunden önskade ett mer miljövänligt alternativ istället för sina metalliserade plastförpackningar som de tidigare använt. I ett nära samarbete med kunden föll valet på en påse med en sammansättning av FSC-certifierat papper och plast. Trycket gjordes enligt Wipaks koncept Prodirect, med digital bläckstråleutskrift.

 

 

Den andra vinnande förpackningen som föll juryn i smaken är ett lättöppnat och vakuumförpackat plasttråg med tillhörande bottenfilm för nötfärs. Matföretaget Atria lanserade produkten på den finska marknaden i februari i år. Enligt Wipack innehåller förpackningslösningen 50 procent mindre förpackningsmaterial än andra tråg för köttfärs som finns på marknaden. Köttfärsen förpackas även utan användandet av förpackningsgaser.

Jurybedömningarna gjordes i Rio de Janeiro i november och panelen bestod av representanter från 16 förpackningsföreningar , inklusive medlemmar i World Packaging Organization (WPO).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: