Wipack vinner Worldstar

Två konsumentförpackningar från Wipak har presenterats som vinnare i Worldstar Awards 2018.

Wipak hyllas för två förpackningar i matkategorin i Worldstar Awards 2018. Förpackningstillverkaren uppmärksammas för en flexibel förpackning – en klimatneutral stående påse, innehållande salami (Salami sticks). Kunden önskade ett mer miljövänligt alternativ istället för sina metalliserade plastförpackningar som de tidigare använt. I ett nära samarbete med kunden föll valet på en påse med en sammansättning av FSC-certifierat papper och plast. Trycket gjordes enligt Wipaks koncept Prodirect, med digital bläckstråleutskrift.

 

 

Den andra vinnande förpackningen som föll juryn i smaken är ett lättöppnat och vakuumförpackat plasttråg med tillhörande bottenfilm för nötfärs. Matföretaget Atria lanserade produkten på den finska marknaden i februari i år. Enligt Wipack innehåller förpackningslösningen 50 procent mindre förpackningsmaterial än andra tråg för köttfärs som finns på marknaden. Köttfärsen förpackas även utan användandet av förpackningsgaser.

Jurybedömningarna gjordes i Rio de Janeiro i november och panelen bestod av representanter från 16 förpackningsföreningar , inklusive medlemmar i World Packaging Organization (WPO).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Ikeas plan – ska satsa på etiketter med tryckt elektronik

Vem kan komma på den bästa lösningen inom områdena digital kommunikation och elektroniska etiketter? Det vill Ikea ta reda på, dels för att göra sina produkter smartare, dels då de har börjat se tryckt elektronik som ett sätt att göra besparingar.

Publicerat av: