De gör taktiskt förvärv av färgtillverkare

Flints Groups Kim Melander och Nicola Mellon är nöjda med företagsfusionen.

Färg- och tryckpresskoncernen Flint Group med säte i Luxemburg köper italienska färgtillverkaren Eston Chimica – ett led i företagets resa med taktiska förvärv.

Eston Chimica tillverkar vattenbaserade flexo- och djuptrycksfärger som används till tryck på bland annat papper, wellpapp och kartong för applikationer som bärkassar, lådor och papperspåsar. Deras kunder finns främst i Italien och södra Europa. Företaget har 32 anställda och fabriken är belägen i norra Italien, nära Padova utanför Venedig.

Kim Melander, chef för Flint Groups EMEA-division och ansvarig för global strategi inom papper och kartong, säger i ett pressmeddelande att Eston Chimica har haft stora framgångar de senaste åren, och att han är glad över att de har hittat rätt partner:

– Eston Chimicas helt automatiserade och toppmoderna anläggning i Italien innebär en viktig geografisk expansion för oss och dessutom heltäckande tillverkningsmöjligheter i södra Europa. Ett utmärkt komplement till vår etablerade  anläggning i norra Europa, säger han och tillägger att fusionen kommer generera en ökad volymproduktion för affärsområdet Paper & Board samt ytterligare leverans av produkter, lösningar och expertis till kunderna i Italien och Sydeuropa – varav många är viktiga internationella tryckaktörer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: