De gör taktiskt förvärv av färgtillverkare

Flints Groups Kim Melander och Nicola Mellon är nöjda med företagsfusionen.

Färg- och tryckpresskoncernen Flint Group med säte i Luxemburg köper italienska färgtillverkaren Eston Chimica – ett led i företagets resa med taktiska förvärv.

Eston Chimica tillverkar vattenbaserade flexo- och djuptrycksfärger som används till tryck på bland annat papper, wellpapp och kartong för applikationer som bärkassar, lådor och papperspåsar. Deras kunder finns främst i Italien och södra Europa. Företaget har 32 anställda och fabriken är belägen i norra Italien, nära Padova utanför Venedig.

Kim Melander, chef för Flint Groups EMEA-division och ansvarig för global strategi inom papper och kartong, säger i ett pressmeddelande att Eston Chimica har haft stora framgångar de senaste åren, och att han är glad över att de har hittat rätt partner:

– Eston Chimicas helt automatiserade och toppmoderna anläggning i Italien innebär en viktig geografisk expansion för oss och dessutom heltäckande tillverkningsmöjligheter i södra Europa. Ett utmärkt komplement till vår etablerade  anläggning i norra Europa, säger han och tillägger att fusionen kommer generera en ökad volymproduktion för affärsområdet Paper & Board samt ytterligare leverans av produkter, lösningar och expertis till kunderna i Italien och Sydeuropa – varav många är viktiga internationella tryckaktörer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Ikeas plan – ska satsa på etiketter med tryckt elektronik

Vem kan komma på den bästa lösningen inom områdena digital kommunikation och elektroniska etiketter? Det vill Ikea ta reda på, dels för att göra sina produkter smartare, dels då de har börjat se tryckt elektronik som ett sätt att göra besparingar.

Publicerat av: