Hyllad design av presentbox

Presentboxen Skincare 2.0 är tillverkad av ett lätt kartongmaterial och boxen har en speciell öppningsfunktion.

Producenten av färskfiberkartong, Metsä board, gjorde succé på en prisgala i Hong Kong. Med presentboxen Skincare 2.0 mottog de priset Champion of packaging printing. 

Priset kom i kategorin papperstryck på Hong Kong Print Awards den 4 december.  Metsä Boards designbidrag, presentboxen Skincare 2.0, utnämndes till Champion of packaging printing, för dess innovativa design. Juryn i tävlingen omfattade 21 proffs från tryck, förlag, design och utbildningsinstitutioner i Hong Kong.

Metsä Boards team för design av förpackningar satsade på en miljöanpassad utformning genom att använda lättare kartongmaterial och genom att helt eliminera plastomslag. Boxen har även en speciell öppning och förslutning för en ökad upplevelse för konsumenten. Boxen har också utvecklats för att fungera väl i automatiska förpackningslinjer. Cyril Drouet, design och innovationschef på Metsä Board:

– Det är fantastiskt att designen av presentboxen SkinCare 2.0 får ett sådant erkännande. Det är ett bra exempel på hur vi vill inspirera förpackningsdesigners och varumärkesägare med nya designlösningar av förpackningar och användning av förnybara material, säger han i ett pressmeddelande.

Det är inte första gången designen av presentboxen hyllas. Det skedde även på Merit Award med utmärkelserna Best Creative Printing och Best Crafted Book.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: