Worldstar för barnsäker förpackning

Priser och erkännanden har haglat över A & R Carton under hösten. Senaste utmärkelsen till samlingen är en Worldstar som företaget får för sin funktionella och barnsäkra förpackning till ett djurläkemedel.

Vinnaren av Worldstar 2018 är en barnsäker förpackning utvecklad för Orion Pharmaceuticals och varumärket Sileo. A & R Carton i Finland står bakom förpackningslösningen som är tillverkad i ett stycke och framhävs som smart, användarvänlig och elegant. Närmare 1,5 år tog det att utveckla förpackningen som endast består av ett monomaterial.

– Jag är väldigt stolt över detta WorldStar-pris som visar på finsk innovationskunskap i sitt essé. Hög teknisk kunskap blandat med ren kreativitet har lett till denna stora produkt. En kund som vågade testa nya lösningar gjorde det möjligt, säger Lars Willner, affärsområdeschef på A & R Carton i Norden.
Det är inte första gången förpackningen prisas. Tidigare i år har samma förpackning även fått priset ScanStar 2017 och The German Design Award 2018.

Skruvförpackningen ”Peek Box” till skruvtillverkaren Tenz, där skruvhuvudet fungerar som ett knopphandtag för att öppna förpackningen, vann pris tidigare i år på German Packaging Award.

Totalt har företaget vunnit totalt sex priser i år. Här följer två andra vinnare:

 

 

 

 

 

 

 

 

En återförslutningsbar förpackning som är lätt att öppna gör det möjligt för kunden att ta en närmare titt på produkten, i detta fall kalsonger, utan att förpackningen förstörs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: