Smarta etiketter genom nordiskt samarbete

Norska etikettkoncernen Skanem Group och två finska bolag blir kompanjoner. Målet – att utveckla smarta etiketter.

Magic Adds unika märkningskoder för identifiering och molnbaserade datahanteringsplattform kombinerat med UPM Raflatacs expertis och produkter inom etikettmaterial.

Det är partnerreceptet för norska Skanem Group som tillsammans med de två finska bolagen nu tar sikte på att utveckla smarta etiketter som ska göra det möjligt för kunderna att effektivt marknadsföra, skydda och spåra sina varumärkesprodukter. Samarbetet ska mynna ut i att etiketter ska kunna spåras effektivt genom hela försörjningskedjan. Varje enskild etikett ska tilldelas en unik digital identitet och ett högre konsumentengagemang samt en tydlig äkthetsverifiering.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: