Smarta etiketter genom nordiskt samarbete

Norska etikettkoncernen Skanem Group och två finska bolag blir kompanjoner. Målet – att utveckla smarta etiketter.

Magic Adds unika märkningskoder för identifiering och molnbaserade datahanteringsplattform kombinerat med UPM Raflatacs expertis och produkter inom etikettmaterial.

Det är partnerreceptet för norska Skanem Group som tillsammans med de två finska bolagen nu tar sikte på att utveckla smarta etiketter som ska göra det möjligt för kunderna att effektivt marknadsföra, skydda och spåra sina varumärkesprodukter. Samarbetet ska mynna ut i att etiketter ska kunna spåras effektivt genom hela försörjningskedjan. Varje enskild etikett ska tilldelas en unik digital identitet och ett högre konsumentengagemang samt en tydlig äkthetsverifiering.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Ikeas plan – ska satsa på etiketter med tryckt elektronik

Vem kan komma på den bästa lösningen inom områdena digital kommunikation och elektroniska etiketter? Det vill Ikea ta reda på, dels för att göra sina produkter smartare, dels då de har börjat se tryckt elektronik som ett sätt att göra besparingar.

Publicerat av: