Satsar på digitalt skärsystem

Digitala skärsystemet från Zünd skapar flexibilitet i Svensk Emballagetekniks fabrik i Tallin.

Svensk Emballageteknik har satsat på ett helautomatiskt skärsystem från Zünd till fabriken i Tallin.

Valet stod mellan traditionell stansning eller en digital skärlösning. Svensk Emballageteknik valde det senare alternativet i samband med att de optimerar produktionen med maskiner. Det blev ett helautomatiskt digitalt skärsystem. Skärsystemet från Zünd Scandinavia har en stor robot för automatisk lastning och lossning av bland annat cellpannåer och wellpappskivor. Tre pallpositioner finns placerade vid sidan av skärbordet för att hålla produktionen ständigt rullande. Pallarna kan staplas med skivor upp till två meter vardera i höjd.

– Vi valde den digitala lösningen eftersom den ger oss större flexibilitet i produktionen. Dessutom ger kombinationen med skär och fräs några möjligheter som inte fanns med stans, säger marknadschefen Anders Pontén och tillägger att skärmaskinen även frigör personalresurser.

Anders Pontén, marknadschef på Svensk Emballageteknik.

Företaget utvecklar och tillverkar olika typer av förpackningslösningar, av olika material och för en rad olika ändamål. Det är inte första gången som Svensk Emballageteknik satsar på digitala skärlösningar. Företaget har ett brett utbud av efterbehandlingsmaskiner med såväl manuell skärning och stansning till digital efterbehandling. Resan med att satsa på digital efterbehandling började för tio år sedan. Idag finns den digitala skärproduktionen i drift på fem av företagets anläggningar. Tre av fabrikerna finns i Sverige.

– Vi är övertygade om att välja Zünd Scandinavia som totalentreprenör för hela lösningen med klippsystem och robot. Vi har god erfarenhet av dem och deras maskiner från tidigare installationer på flera av våra fabriker.

Skärsystemet i drift samt en intervju med Svensk Emballagetekniks marknadschef Anders Pontén kan ses här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Ikeas plan – ska satsa på etiketter med tryckt elektronik

Vem kan komma på den bästa lösningen inom områdena digital kommunikation och elektroniska etiketter? Det vill Ikea ta reda på, dels för att göra sina produkter smartare, dels då de har börjat se tryckt elektronik som ett sätt att göra besparingar.

Publicerat av: