Satsar på digitalt skärsystem

Digitala skärsystemet från Zünd skapar flexibilitet i Svensk Emballagetekniks fabrik i Tallin.

Svensk Emballageteknik har satsat på ett helautomatiskt skärsystem från Zünd till fabriken i Tallin.

Valet stod mellan traditionell stansning eller en digital skärlösning. Svensk Emballageteknik valde det senare alternativet i samband med att de optimerar produktionen med maskiner. Det blev ett helautomatiskt digitalt skärsystem. Skärsystemet från Zünd Scandinavia har en stor robot för automatisk lastning och lossning av bland annat cellpannåer och wellpappskivor. Tre pallpositioner finns placerade vid sidan av skärbordet för att hålla produktionen ständigt rullande. Pallarna kan staplas med skivor upp till två meter vardera i höjd.

– Vi valde den digitala lösningen eftersom den ger oss större flexibilitet i produktionen. Dessutom ger kombinationen med skär och fräs några möjligheter som inte fanns med stans, säger marknadschefen Anders Pontén och tillägger att skärmaskinen även frigör personalresurser.

Anders Pontén, marknadschef på Svensk Emballageteknik.

Företaget utvecklar och tillverkar olika typer av förpackningslösningar, av olika material och för en rad olika ändamål. Det är inte första gången som Svensk Emballageteknik satsar på digitala skärlösningar. Företaget har ett brett utbud av efterbehandlingsmaskiner med såväl manuell skärning och stansning till digital efterbehandling. Resan med att satsa på digital efterbehandling började för tio år sedan. Idag finns den digitala skärproduktionen i drift på fem av företagets anläggningar. Tre av fabrikerna finns i Sverige.

– Vi är övertygade om att välja Zünd Scandinavia som totalentreprenör för hela lösningen med klippsystem och robot. Vi har god erfarenhet av dem och deras maskiner från tidigare installationer på flera av våra fabriker.

Skärsystemet i drift samt en intervju med Svensk Emballagetekniks marknadschef Anders Pontén kan ses här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: