Konferens om hållbara förpackningar

Johan Mårtensson är vd på förpackningsklustret Packbridge.

Förpackningsklustret Packbridge och forskningsinstitutet RISE anordnar ett gemensamt seminarium på temat Förpackning och hållbarhet.

Konferensen hålls 1 december i Göteborg hos RISE (Research institutes of Sweden). På talarlistan finns representanter och experter från RISE, Chalmers, Fiskeby Board, KRAV, Santa Maria/Paulig Group och Stena Recycling. Dagen är indelad i två delar. Fram till lunch ligger fokus på hållbara förpackningar” Seda går diskussionerna in på sociala mervärden. Här kommer bland annat två livsmedelsföretag berätta om hur de arbetar med sociala värden i sin affärsmodell. Det blir också föreläsningar inom företagsrådgivning och kommunikation.

Så här skriver Packbridge själva om seminariet:

”Hållbarhet är idag en självklarhet, när det gäller förpackningsfrågor. Vi vill alla ha en hållbar lösning när vi väljer förpackning. Men vad är egentligen en hållbar förpackning? Det är mycket mer än en materialfråga där hanteringen spelar en stor roll och inte minst vad vi sedan gör med den tomma förpackningen”

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: