Schur Pack förvärvar kundsegment

Med handslaget renodlar såväl Schur Pack som Eson Pac sina verksamheter.

Eson Pac nischar sig på läkemedelsförpackningar genom att sälja av kundsegmentet konsumentförpackningar till Schur Pack.

Schur Pack förvärvar Eson Pacs kundsegment konsumentförpackningar. Något som ligger i linje med Schur Packs kundportfölj för tillverkning av kartongförpackningar.

Samtidigt blir Eson Pacs strategi framåt att med fullt fokus satsa på sekundära förpackningslösningar till läkemedelsindustrin samt att man skapar en dedikerad organisation för sitt industrisegment inom märkning och etiketter. Båda företagen ser möjligheter med att specialisera sina respektive verksamheter.

– Eson Pac har sedan starten för 50 år sedan haft sin kärnkompetens inom läkemedelsförpackningar och de höga krav på kvalitet, säkerhet och renhet som dessa kunder kräver av en förpackningsleverantör. Det är dessa kunder vi vill fortsätta utvecklas och växa tillsammans med. Samtidigt önskar vi hitta en professionell utveckling för våra kunder inom konsumentsegmentet vilket vi nu har gjort i och med avtalet med Schur Pack. säger Fredrik Ståhl, vd för Eson Pac Group.

– Detta är en naturlig fortsättning av vårt förvärv av Ekmans i Jönköping och vår hängivenhet för den Skandinaviska kartongmarknaden för konsumentprodukter. Dessa volymer ger oss goda möjligheter att vidareutveckla framförallt vår fabrik i Jönköping. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med dessa kunder och bevisa att vi kan leverera samma höga kvalitet och service som Eson Pac har gjort, säger Andreas Davidsson Managing Director på Schur Pack Sweden AB.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


De laddar med valprodukter och bobiner

Ett valår innebär affärer för Tre Well som utvecklar produkter till kommunernas vallokaler. Nu hoppas de även stort på att exportföretag ser värdet av deras lättviktsbobiner i papper.

– Specialmått och känsliga produkter med höga värden kännetecknar oss, säger Tre Wells ägare Kathryn Arnborg.

Publicerat av: 

Världspremiär på årets roadshow

Snart drar årets Sign, Print & Pack Roadshow igång med besök i sex städer. Antalis presenterar en världsnyhet, Oki berättar om möjligheterna med sitt växande Graphic Arts segment, Hexis visar nya material för car wrapping och Master Office visar lösningar för att underlätta etikettproduktion.

Publicerat av: 

Mark Andy förvärvar mångårig partner

Mark Andy, totalleverantör för etikett- och förpackningsindustrin, förvärvar Presstek. Presstek är mest känd som en global leverantör av DI-teknik (Direct Imaging), där offsetplåtar exponeras direkt i tryckpressen. Presstek levererar även CTP-lösningar.

Publicerat av: