Nu väntar jobbsök i förpackningsindustrin

Avslutningsbuffén och diplomutdelningen hölls på färjan mellan Helsingborg och Helsingör.

Den fjärde kullen elever har tagit examen i Kay Thryggs utbildning Förpackningsteknik. Nu väntar jobbsök inom förpackningsrelaterade företag.

Den yrkestekniska högskoleutbildningen genomförs i Helsingborg under två år. Elevernas utbildning har innefattat att bygga på sina teorikunskaper om allt som rör förpackningar – material, konvertering, förslutning, barriärer, märkning, logistik och ekonomi.
De har även gjort LIA-praktik (Lära i arbete för att bygga på sina praktiska erfarenheter. Nu tar de nyutexaminerade studenterna klivet ut i arbetslivet för att söka platser inom företag som på något sätt är förpackningsrelaterade.

– Vi har en bra kull i år mycket hög teoretisk kompetens, vilket bådar gott för utbildningen och även för dessa studenters framtid, säger Kay Thrygg,
utbildningsledare och initiativtagare till utbildningen.

Thomas Sandberg, också utbildningsansvarig instämmer:
– Vi önskar dom all lycka i framtiden, och vi kommer även att följa upp deras steg in i branschen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Digitaltryckt wellpapp i fokus på Fespa

Fler än 700 utställare är på plats under årets Fespamässa som pågår 15-18 maj i Berlin. Mässan är det ledande eventet inom utskrifter i storformat och en sektion lägger fokus på digitaltryckt wellpapp såsom förpackningar och displayapplikationer.

Publicerat av: 

Forskargrupp stärker kartongen – nu letar de samarbetspartners

Bakteriell nanocellulosa kan bli styrkehöjare i kartong, textilier och plast. Det visar redan försök som gjorts på Umeå universitet.

– Dagens sätt att framställa bakteriell nanocellulosa är dyrt på grund av att metoden är ineffektiv och att tillväxtmediet är dyrt, säger Björn Alriksson.

Publicerat av: