Nya behållare till växtskyddsmedel

RPC Promens Industrial och RPC Promens Innocan har tagit fram praktiska stapelbara behållare som eliminerar behovet av yttre kartong i logistiken.

RPC Promens industrial i samarbete med RPC Promens Innocan levererar förbättrade behållare för en rad olika växtskyddsmedel.

RPC Promens Industrial och RPC Promens Innocan har tagit fram nya fyrkantiga behållare till kunden Dow Agrosciences sortiment med flytande växtskyddsmedel. Behållarna som kommer i storlekarna 15 och 30 liter, ska enligt företaget både förenkla logistiken, vara mer praktiska och användarvänliga samt utgöra en mindre miljöpåverkan. Säkerhetstoppen på behållarna gör att de smidigt kan staplas på varandra och samtidigt tar bort behovet av användandet av yttre kartong. Vikten är också reducerad med 30 procent i jämförelse med föregångaren HDPE-behållaren.

– De nya förpackningarna representerar stora framsteg när det gäller deras lätta vikt, förbättrad logistik och eliminering av ytterhöljet, som alla har minskat sin totala miljöpåverkan”, säger förpackningsteamet EMEA på Dow Agrosciences i ett pressmeddelande.

Pet-behållarna produceras av RPC Promens Industrial i Ettlingen och har utvecklats i samarbete med RPC Promens Innocan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Digitaltryckt wellpapp i fokus på Fespa

Fler än 700 utställare är på plats under årets Fespamässa som pågår 15-18 maj i Berlin. Mässan är det ledande eventet inom utskrifter i storformat och en sektion lägger fokus på digitaltryckt wellpapp såsom förpackningar och displayapplikationer.

Publicerat av: