Förpackar vin och bukett i ett

PUBLICERAD: 13 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Blommor och vin i ett. Vinet Villa Garros Sauvignon kommer insvept i ett blomstrande papper som blir till en blombukett om man håller flaskan upp och ned.

Det ekologiska vinet Villa Garros Sauvignon kommer i en upplaga av 6000 flaskor.

Villa Garros Sauvignon är ett vitt vin från Bordeaux framtaget av The Wineagency. Kort och gott marknadsförs det som en bukett och flaska i ett. Det handlar om en vinflaska insvept i ett papper med färgglatt blommönster. Vinet kommer i en upplaga av 6000 buteljer. Designen och produktionen står Happify Communication för. Blomtrycket sker på papperet PakoPharm crystal white 50 gram av tryckeriet Åtta45. Formatomfånget är 315 gånger 492 med fyrfärgstryck på ena sidan av papperet.

– Både vin och blommor är populära presenter att ha med när man går bort. Vi ville skapa en kombination av båda – en bra ekologisk sauvignon blanc från Bordeaux insvept i ett blomstrande papper som blir till en blombukett om man håller flaskan upp och ned. I april letar vi alla efter vårtecken och då passar färgglada blommor och vitt vin till våren och sommarens lättare maträtter perfekt, säger Ann Burgaz, vd på The Wineagency.

Hur gick era tankar om designen?

– Vi funderar mycket på hur vi ska få våra produkter att sticka ut på hyllan och bevakar därför trender inom olika områden. 2017 ser vi blommönster överallt i mode och inredning och då kom idén – en flaska klädd i papper med färgglatt blomstertryck. Vänder man flaskan upp och ned och håller i flaskhalsen har man plötsligt en lite ovanlig blombukett i sin hand. Allt i ett – vin och bukett, säger Ann Burgaz och tillägger att under våren och sommaren dricker många gärna lättare vita viner och att deras produkt är en perfekt gå-bort-present. Villa Garros Sauvignon beskrivs som ett aromatiskt vin med inslag av citrus, gröna äpplen, svartvinbärsblad och krusbär.

– Vinet både doftar och smakar som en hel trädgård, och därför passar det extra bra med ett presentpapper i form av en blomsterskrud.

Läs vidare

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01