Holmen hållbaraste skogsbolag

PUBLICERAD: 31 januari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Skogsindustribolaget Holmen hamnar högt på World Economic Forums lista över världens mest hållbara företag.

Varje år på World Economic Forum i Davos, publiceras 100-listan över världens mest hållbara företag. Publiceringen sköts av det kanadensiska analysföretaget Corporate knights. Listan är en samlad bedömning av företagens förmåga att hantera frågor om resurshushållning, medarbetare och ekonomistyrning. Nästan 5 000 bolag har varit med i utvärderingen, där de hundra främsta får en plats på Global 100-listan.

Holmen hamnar på plats 21 och är det enda bolaget inom skogsindustrin på listan. Holmen rankas också högst av de fyra svenska bolag som kvalar in på listan, före Skandinaviska enskilda banken, Hennes & Mauritz och Ericsson. Listan toppas av Siemens AG.

Henrik Sjölund, vd och koncernchef på Holmen.

– Utnämningen är ett resultat av ett målinriktat arbete samt de strategiska val och investeringar vi har gjort för framtiden, vilket har stärkt vår hållbarhetsprofil. Det råder ingen tvekan om att skogen som råvara har goda framtidsutsikter, inte minst i omställningen mot en samhällsekonomi där produkter baserade på fossila råvaror ersätts med förnybara alternativ, säger Henrik Sjölund, vd och koncernchef Holmen.

Holmen är en skogsindustrikoncern som tillverkar kartong, tryckpapper och trävaror och bedriver verksamhet inom skogsbruk och energi. Omsättning 17,5 miljarder kronor och antalet anställda i koncernen 3315, år 2015. Falskartongen på färskfibrer tillverkas av Iggesund Paperboard på två bruk, Iggesund i Sverige och Workington i England.

Läs vidare

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy

Svensk bioplast får amerikanskt certifikat för komposterbarhet

Det kritabaserade bioplastmaterialet Biodolomer från GAIA Biomaterials i Helsingborg har nyligen certifierats för komposterbarhet av BPI i USA. Sedan tidigare hade Biodolomer en liknande europeisk certifiering från TÜV Austria.
GAIAx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Senaste nytt

Treform testar havsplast med perfekt resultat

Treform i Landskrona sjösätter ett nytt projekt och testar "havsplast".
beach

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Konica Minolta och Fujifilm ingår strategisk allians?

Konica Minolta och Fujifilm Business Innovation Corp. meddelar att de har undertecknat ett samförståndsavtal för att utforska möjligheter för en strategisk allians.
fuji-konicax

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x